Hoe kun jij het Weerstandfonds helpen?

Een goede weerstand is van levensbelang! Infectieziekten en immuniteitsstoornissen zijn doodsoorzaak #3*, maar we weten nog veel te weinig van ons weerstandsysteem.

Daarom springen de Nederlandse laboratoria en academische ziekenhuizen om een extra geldstroom, want wetenschappelijk onderzoek kost veel geld.

Het Weerstandfonds zet zich in om zoveel mogeijk geld te verzamelen, zodat wij meer patiëntgerichte onderzoeken kunnen financieren. Met jouw bijdrage help je nu een ander en je wordt er later beter van.

Ik help graag mee!

ANBI en het Weerstandfonds

Je giften zijn aftrekbaar!

Het Weerstandfonds is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De ANBI-status is bedoeld om het geven aan goede doelen te stimuleren. Door fiscale voordelen te bieden, hoopt de overheid dat meer mensen en bedrijven genereus zullen zijn in hun steun aan maatschappelijk belangrijke initiatieven.

Giften aan een ANBI fonds zijn aftrekbaar van de belasting

Giften aan een organisatie met ANBI-status zijn, onder bepaalde voorwaarden, aftrekbaar van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Dit betekent dat je een deel van het gedoneerde bedrag kunt terugkrijgen via de belastingaangifte.

Voor giften aan een ANBI fonds betaal je geen schenkbelasting

Schenkingen aan goede doelen met een ANBI-status zijn vrijgesteld van schenkbelasting. Het volledige bedrag van je gift komt dus ten goede komt aan het goede doel.

Voor giften aan een ANBI fonds betaal je ook geen erfbelasting

Als een goed doel met ANBI-status  wordt aangewezen als erfgenaam, dan is de erfenis vrijgesteld van erfbelasting. Interessant voor mensen die een deel van hun nalatenschap willen schenken aan het Weerstandfonds.

Door ANBI extra transparantie en vertrouwen

ANBI fondsen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden op het gebied van transparantie en bestuur. Dit betekent dat je er redelijkerwijs van uit kunt gaan dat je gift goed wordt besteed.

Het is belangrijk om na te gaan welke specifieke regels en grenzen er gelden voor jouw situatie. Op de website van de Belastingdienst vind je uitgebreide informatie en de voorwaarden over schenken met belastingvoordeel: http://www.belastingdienst.nl/giften

Het Weerstandfonds is geregistreerd als Stichting Nationaal Fonds Verminderde Weerstand onder RSIN ofwel het fiscaal nummer: 8219.81.699

Word medeweerstander

Ondersteun het Weerstandfonds en word donateur. Via deze website kunt u geld doneren.

Ik doneer en ontvang tevens een Weerstandparaplu
weerstandsparaplu ontvang je door te doneren aan het weerstandfonds

Wil je dit goede doel steunen en tegelijkertijd met een mooie paraplu over straat? Bestel deze paraplu, je betaald slechts €32,50 inclusief verzendkosten, en draagt bij aan het Nederlands afweeronderzoek. Zorg jij ervoor dat iedereen droog blijft?

Bestel paraplu
ANBI status voor het Weerstandfonds