Immunologisch toch?!

Podcasts

Ben je geïnteresseerd in immunologie en wil je meer te weten komen over ons afweerstelsel? Luister dan naar onze nieuwe podcast serie “Immunologisch toch?”. Elke twee weken bespreken Professor Jacques van Dongen en Jules Brouwer de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van immunologie. Of je nu een beginner bent of al verstand hebt van het onderwerp, deze podcast is voor iedereen toegankelijk. Stuur gerust je vragen in naar info@weerstandfonds.nl en misschien wordt jouw vraag wel beantwoord in een van onze afleveringen. Ga lekker luisteren en leer meer over ons belangrijkste afweerstelsel!

In deze eerste aflevering zullen Jacques en Jules zichzelf en de podcast introduceren. Verder bespreken ze de vraag ‘Wat is ons Immuunsysteem?’.

In deze tweede aflevering zullen Jacques en Jules dieper in gaan op wat ons immuunsysteem nou echt is en vertellen ze waarom dit een super-orgaan is.
Ook hebben we het over ons slijmvlies en de hoofdrolspelers van het immuunsysteem.

In deze aflevering bespreken Jacques en Jules het onderwerp van ouder worden en de impact op ons lichaam en immuunsysteem. Ze verkennen hoe het immuunsysteem verandert bij het ouder worden en hoe dit ons vatbaarder kan maken voor bepaalde ziekten. Ook bespreken ze manieren om het immuunsysteem te ondersteunen en versterken naarmate we ouder worden.

In deze aflevering bespreken Jules & Jacques een onderwerp dat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling staat: gezondheid en het immuunsysteem.
Ze bespreken hoe supplementen en levensstijl bijdragen aan een gezond immuunsysteem.
Wat is er waar van al die voedings- en supplementen-hypes? En welke andere factoren spelen een rol bij het versterken van ons immuunsysteem?
Of je nu al bezig bent met gezondheid en wellness, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe je je immuunsysteem kunt versterken, deze aflevering geeft je de informatie die je nodig hebt om bewuste keuzes te maken.


Podcasts delen of luisteren via je eigen platform?

Buzzsprout