Schenken aan een goed doel? Investeer in een gezondere toekomst met het Weerstandfonds

In een tijdperk waarin de dreiging van infectieziekten en de opkomst van antibioticaresistentie steeds reëler worden, speelt het Weerstandfonds een sleutelrol. Dit fonds, toegewijd aan het financieren van innovatief onderzoek in immunologie en infectieziekten, werkt aan de frontlinie van de wetenschap om ons beter te verdedigen tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Het cruciale belang van immunologie en infectieziekten onderzoek

Ons immuunsysteem is een complex en essentieel verdedigingsmechanisme dat ons dagelijks beschermt tegen miljoenen ziekteverwekkers. Ondanks deze constante bescherming, kunnen infectieziekten zoals griep, longontsteking en hersenvliesontsteking, ernstige bedreigingen vormen. Met infectieziekten als de derde voornaamste doodsoorzaak in Nederland, en het potentieel om de nummer één te worden, is het duidelijk dat meer onderzoek naar ons weerstandsysteem van levensbelang is.

De uitdaging van antibiotica resistentie

Een groeiend probleem is de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica. Misbruik en overmatig gebruik van deze medicijnen wereldwijd leiden tot een scenario waarin zelfs gewone infecties dodelijk kunnen worden. Hier komt de rol van het Weerstandfonds in beeld, door essentieel onderzoek te financieren dat ons kan helpen om onze natuurlijke weerstand te versterken en zo afhankelijkheid van antibiotica te verminderen.

Waarom schenken aan dit goede doel?

Door te schenken aan het Weerstandfonds draag je bij aan onderzoek dat cruciaal is voor onze toekomstige gezondheid en welzijn. Jouw bijdrage helpt bij het financieren van baanbrekend onderzoek die ons begrip van het immuunsysteem verbetert. Daarnaast maakt jouw schenking het verschil in de ontwikkeling van strategieën tegen de toenemende dreiging van antibioticaresistentie.

Ik wil schenken

Schenken aan een goed doel en de fiscus

Het Weerstandfonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Deze status verzekert dat het fonds voldoet aan strikte voorwaarden van de Belastingdienst, waardoor jouw donaties transparant en verantwoord worden ingezet. Bovendien biedt deze status fiscale voordelen voor donateurs. Want als je besluit te schenken aan het Weerstandfonds, kun je dankzij de ANBI-status van het fonds, in aanmerking komen voor belastingvoordelen. Dit betekent dat je bij de aangifte inkomstenbelasting een deel van je gift kunt terugkrijgen. Dit maakt het  financieel aantrekkelijker om te geven. Of het nu gaat om eenmalige giften of periodieke donaties. Jouw schenking draagt niet alleen bij aan belangrijk onderzoek maar is ook fiscaal voordelig.

Schenking aan een goed doel zorgt voor blijvende impact

Schenken aan een goed doel, met name aan het Weerstandfonds, kan een blijvende impact hebben. Of je nu een eenmalige gift doet, kiest voor periodieke donaties, of het fonds opneemt in je testament, jouw bijdrage speelt een cruciale rol in de voortdurende strijd tegen infectieziekten.

Schenken aan goed doel bij leven of schenken via testament?

Of je nu een erfenis hebt ontvangen of je testament opstelt, overweeg het Weerstandfonds als een begunstigde. Jouw nalatenschap kan een blijvende impact hebben en bijdragen aan de strijd tegen enkele van de grootste gezondheidsbedreigingen van onze tijd.

Het juiste goede doel kiezen voor jouw schenking

Bij het kiezen van een goed doel is het belangrijk om te kijken naar de impact, transparantie en doelstellingen van de organisatie. Het bestuur van het weerstandfonds bestaat uit 4 leden en is verantwoordelijk voor de totale gang van zaken. Zij nemen initiatieven en sturen deze aan, samen met per activiteit te werven vrijwilligers. Het bestuur neemt de uiteindelijke beslissing over de besteding van de gelden op basis van het advies van de Wetenschappelijke Raad en na consultatie van de Raad van Toezicht. Alle activiteiten en werkzaamheden worden onbezoldigd uitgevoerd. Het bestuur legt daarnaast twee keer per jaar verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Steun jij ook dit goede doel met een schenking?

Jouw donatie kan helpen om toekomstige generaties te beschermen tegen ziekten die nu nog onoverwinnelijk lijken. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin de dreiging van infectieziekten en antibioticaresistentie vermindert.

Sluit je aan bij onze missie om de wereld te beschermen tegen de groeiende dreiging van infectieziekten. Elke donatie, groot of klein, brengt ons dichter bij een gezondere toekomst voor iedereen. Jouw schenking vandaag maakt de wereld van morgen gezonder.